November 7, 2019 admin

Verjetno je že vsak od vas doživel nepričakovan, neprijeten ali celo travmatičen dogodek. Kako ste se odzvali? Z navalom jeze, nemoči, strahom, paniko, zmedo? Kako je reagiralo vaše telo? Z razbijanjem srca, tresenjem, rdečico? Poznano, kajne?

Tapkanje lahko preizkusimo tudi, ko se nam zgodi nekaj nepredvidenega, travmatičnega. Na primer, sporočijo nam slabo novico, pademo, imamo prometno nesrečo. Pred kratkim se mi je zgodilo tole. Ob 3.30 ponoči zvoni mobitel. Kliče mama. Takoj sem vedela, da je nekaj narobe. Pove: »Padla sem, ne morem vstati. Mislim, da sem zlomila nogo.« Vstanem, prvi trenutek čutim blokado misli, zmedo in čutim, kako mi srce divje razbija. Mama živi 7 km stran od mene. Začnem iskati oblačila in tapkati. Samo tapkati, ne da bi karkoli govorila. Po akupunkturnih točkah, ki jih tapkalci že dobro poznate. Po dveh, mogoče treh zaporedjih sem se popolnoma umirila. Mirno sem poklicala reševalce in se odpeljala do mame. Pred njenimi vrati me je še prešinilo, kaj bom našla, ko vstopim v stanovanje. Mama je ležala pri postelji na tleh. Dejansko ni mogla premikati noge in kot se je kasneje izkazalo, je zlomila golen pod kolenom. Počakale sva na reševalce…..nadaljevanje zgodbe tu ni pomembno.

Naslednjič, ko se vam bo kaj podobnega zgodilo, tapkajte. Poskusite. Mogoče se prvič niti  ne boste spomnili na to. Ampak kasneje se boste spomnili, da je to možno. Mogoče rezultati prvič ne bodo taki, kot bi si želeli. Vztrajajte. Saj veste…ko nekaj ponavljaš, postane to navada.