January 17, 2021 admin


….in ti to skozi fizične težavice in težave, bolečine tudi sporoča. Največkrat ga preslišimo, saj se ga nismo nikoli učili poslušati sporočil. Prepričani smo, da se bolečine, bolezen pač »zgodijo«. Prepričani smo, da nam bolezen, fizična težava pripada, saj jo je imela že naša mama, stara mama, teta.

Pa je res tako?

Prepričana sem, da temu ni tako. Prepričana sem, da podedujemo način življenja, ne pa bolezni. V večini primerov. In prepričana sem, da je naše telo skupek naših misli, občutkov in dejanj.

Skozi večletno delo na sebi, večinoma s pomočjo tapkanja, sem ugotovila, da je telo zelo dober pokazatelj tega, kar mislimo, čutimo in počnemo. Saj vemo, posledica naših misli so občutkih, rezultat njih pa naša dejanja.

Pred dnevi sem zbolela….vročina, glavobol, leva ledvica. Ko sem se pogorila z ledvico, sem prepoznala strahove, ki jih prej nisem videla. Pravzaprav mi je zdaj jasno, da so bili kar nekaj časa prisotni, vendar z moje strani neopaženi. Nisem jih bila pripravljena videti, ker če bi jih, bi morala upočasniti »konje«, kot se temu reče. Predvsem to. Kajti s starimi bolečinami, ki so pravzaprav še redke, se ne bojim več soočiti.

Resnično sem hvaležna svojemu telesu, ki me je opozorilo na nekatere občutke, ki jih želim predelati, pa tudi na to, da mu posvečam premalo ljubeče pozornosti. Zdaj sem to zmožna narediti, ker tako čutim. Pred leti je bilo moje telo zame nekaj, kar je bilo ločeno od mene, nekaj, na čemur sem videla samo lepotne napake, po drugi strani pa sem mu sporočala: Delaj, delaj, delaj. Nimaš se pravice ustaviti. Zmoreš.

Kdaj si se ti nazadnje pogovorila s svojim telesom? Vprašaj svojo fizično težavo, bolečino, kaj ti sporoča, kateri občutki so se tam nabrali? Česa je tam preveč?
Do rezultatov boš hitreje prišla s pomočjo tapkanja.

Tanja Turnšek